Релігії інших народів

У світовому просторі існує велике число різних вірувань. Споконвіку людина визнавала існування вищого розуму, поклонялась йому, шукала шляхи досягнення духовної досконалості і сенс життя. Але всі народності йшли своїм шляхом, тому в світі виникали різні види релігій. Зараз їх налічується досить багато. Всі релігії як відрізняються один від одного, так і мають багато спільних рис.
В даний час у світі існують такі види релігій, як християнство, іудаїзм, буддизм та іслам, а також індуїзм, даосизм, конфуціанство, сикхізм та інші. Однією з основних світових релігій можна назвати християнство, засноване на вірі в Триєдиного Бога, так само як і сина Його, іменованого Ісусом Христом, який прийшов у світ в образі людини, щоб врятувати людей і дати їм вічне життя. Християнство закликає людей до любові до Бога і всім людям, до творення добра, до смирення і боротьбі зі своїми гріхами.
Від інших світових релігій християнство відрізняється своїм Божественним началом. Мається на увазі, що цю релігію створили не люди, як, наприклад, у випадку з індуїзмом, а дав Сам Господь в готовому вигляді. Християнство, в свою чергу, поділяється на православ’я, католицизм і протестантизм. Ці види релігій, хоча і схожі вірою в Ісуса Христа, але мають розбіжності у трактуваннях Священного Писання і Передання. У католицизмі, наприклад, главою церкви є не Ісус Христос, як у православних, а Папа Римський. Протестанти ж взагалі схильні трактувати Біблію, як кому подобається.
Ще одна із світових релігій — іслам — кілька схожа з християнством. Вона теж має свого Бога — Аллаха, який є суддею всіх людських вчинків. Але ці види релігій мають істотну відмінність. Якщо у християнстві у главу кута ставиться смиренність і свобода вибору, то іслам диктує жорсткі правила і суворе послух. Обидві ж релігії наказують своїм послідовникам бути добрим, справедливим і допомагати іншим людям.

Комментариев нет:

Отправить комментарий